Här är vad svenska chefer ger sina anställda i julklapp

Julbord, ficklampa, ostpaket – variationen är stor när svenska arbetsgivare shoppar julklappar till sina anställda. Dessutom finns det en present vars popularitet ökar med stormsteg för varje år, visar en undersökning från Metro.

Enligt tidningens enkät, där 218 svenska kommuner och landsting svarat, kan julklappar från chefen skilja sig rejält i vårt avlånga land. Vissa väljer att bjuda alla medarbetare på julbord medan andra väljer att ge fysiska julklappar som ofta brukar bestå av böcker, biobiljetter, delikatessvaror eller andra mer eller mindre speciella saker – förra året fick de anställda i Götene kommun en tygkasse i julklapp.

Andra chefer väljer att visa sin uppskattning på annat sätt.

– Vi tyckte att det var svårt att köpa en julklapp som alla uppskattar. Jag tror på att få ihop arbetsgruppen och få dem att trivas bättre genom en gemensam aktivitet, säger HR-chefen i Kramfors, Mikael Gidlöf, till Metro.

Fler arbetsgivare låter personalen välja själva

En annan trend som blivit mer och mer populär, är att istället för personliga presenter, ge varje kollega ett gåvokort. Då får de välja sin egen present, vilket innebär att alla får en julklapp som verkligen passar. De som vill kan skänka sin slant till en välgörenhetsorganisation de brinner för, medan andra kan köpa något som de önskar sig och vill ha. Många svenska chefer uppger att det är en väldigt uppskattad present, eftersom alla gillar att välja själva. Som arbetsgivare slipper du dessutom oroa dig för att du köpt dåliga julklappar och undviker den tråkiga stämningen när presenterna står kvar på skrivbordet efter flera månader. Ett vinnande koncept för alla.

Visa uppskattning på rätt sätt

I julstressens hetta kan det vara lätt att glömma bort vikten av att ge sina anställda en julklapp, kanske för att det inte känns prioriterat bland alla andra måsten. Att ge ett tack för allt hårt arbete under året är kanske en liten grej för dig som chef, men undersökningar visar att även den minsta gesten är otroligt viktig för att alla ska trivas på arbetsplatsen och känna sig uppskattade och kanske lite extra motiverade. 

Nu är det dessutom enklare än någonsin att bli klar med julshoppingen. Ett gåvokort går snabbt och smidigt att beställa, de finns i flera valörer och resultatet blir glada kollegor och god julstämning. Kolla in vårt sortiment av klappar på Visauppskattning.se!

Har du frågor?
Lämna din e-post
så kontaktar vi dig.
Eller ring oss på 08-40025970

Med vänlig hälsning
Mikaela Flennerhag