7 gånger svenska chefer tänkte rätt – men hade lite otur med resultatet

Vi har nog alla någon gång haft en chef som varit väldigt impulsiv i sitt beslutsfattande, något som ofta är en väldigt bra sak. Här är några spontana chefer som hade en väldigt fin idé i grund och botten, men det blev inte riktigt som det var tänkt…

Att vara chef är inte alltid en dans på rosor. Speciellt inte när det gäller att fixa julklappar till alla på jobbet. Förutom att chefen ofta har tusen saker att göra och därmed minimalt med tid att hinna shoppa klappar, ska ju presenterna dessutom vara genomtänkta och bli uppskattade av alla i personalen. Med andra ord – det är svårt. Och ibland blir det bara helt fel.

Här är 7 halvt lyckade julklappar som svenska chefer delat ut till sina anställda, men ja – det är väl tanken som räknas?

1.  En påse frukt

Chefen kom på att han glömt fixa julklappar, samlade ihop fikarummets kvarglömda frukt och gav den i en påse till sina kära kollegor. Får dock ändå ge några pluspoäng för kreativiteten.

2. En låda delikatesser

Chefen var ute i god tid och fixade delikatesslådor till alla. Bra idé! Men sedan hann lådorna stå i några veckor och bli mögliga innan de delades ut till de anställda. Mindre bra.

3. Ett trasigt fiskespö

Det viktigaste är ju att saker inte fungerar. Sa ingen någonsin. Men igen – tanken som räknas!

4. Ett kit för att ta hand om trädgården

Kanske en rolig grej i teorin – om inte alla i personalen bott i lägenhet.

5. En ljuslykta i plast i form av en flamingo

Ingen vet riktigt hur chefen tänkte här, men flamingos är ju trots allt underbara djur.

6. Fem filmer för 100 spänn

Chefen får panik på väg till julfesten och fixar julklappar på Statoil samtidigt som bilen tankas. Kanske inte det folk hade väntat sig, men samtidigt – en härlig filmupplevelse skadar ju aldrig?

7. En trasig vitlökspress

Matlagning är roligt, tänkte chefen. Vilket ju stämmer, om saker fungerar som de ska…

Vill du undvika att vara ute i sista minuten med alla julklappar? Vill du också slippa lämna över något som är oätbart, trasigt eller allmänt konstigt? Välj ett gåvokort istället och låt dina kära kollegor välja sina presenter själv. Bästa lösningen för alla inblandade.

Har du frågor?
Lämna din e-post
så kontaktar vi dig.
Eller ring oss på 08-40025970

Med vänlig hälsning
Mikaela Flennerhag